Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İlkbahar Bakımı

  • Konbuyu başlatan swotr
  • Başlangıç tarihi
S

swotr

Guest
Arkadaşlar geçen haftaki AutoShow dergisinden alıntıdır :)

Kar, yağmur, çamur ve tuzlama çalışmalarının içinde kullandığımız otomobilleri, baharın gelmesiyle birlikte bakıma alıp kışın ağır etkilerinden kurtarmanın zamanı geldi. Bunu yaparken sadece görsel unsurlara değil , aracın güvenliğiniz için önem taşıynan aksamına da önem vermek gerekiyor. Bu sayede hem aracınızın ömrünü uzatıp hem de güvenlik seviyesini koruyabilirsiniz.

LASTİK
Artan hava sıcaklığı kış lastiklerinin artık rafa kaldırılmasını gerektiriyor. Sıcak günlerde performans kaybetmeleri ve daha fazla aşınmaları nedeniyle kış lastikleri, şu günlerde yaz veya dört mevsim lastikleriyle değiştirilmeli

HAVA FİLTRESİ
Kışın bolca toz ve çamura maruz kalmış otomobilin hava filtresi kirlenip tıkanabilir. Bunun sonucunda motora giden havanın engellenmesi, motorun performansının düşmesine neden olur. Yeni bir filtre ile motor performansını eski hale getirebilirsiniz.

MOTOR YAĞI

Motor yağı, yağlamanın dışında soğutma ve temizleme de yapar. Bu nedenle zamanında değiştirilmeli. Ancak burada, yenilecek yağın, üretici firma veya yetkili servisin tavsiyeleri doğrultusunda seçilmesi en doğru hareket olacaktır.

FREN HİDROLİĞİ
Fren hidroliğinde eksilme yaşanıyorsa bunun nedeni balatalar veya fren hortumlarındaki kaçaklar olabilir. Bu nedenle her bakımda olduğu gibi kış bakımında da fren hidroliğinin durumu kontrol edilmelidir. İçine su karıştıysa yenilenmelidir.

HİDROLİK DİREKSİYON
Eksik direksiyon hidroliği direksiyonun sertleşmesine neden olur. Aşırı eksilme durumlarında ise direksiyon pompası tamamen yanabilir. Kaptaki sıvının azaldığı tespit edilirse, gerekli işlemler için yetkili servise başvurmanız gerekecektir.

CAM SUYU
Kış mevsiminde çok daha sık kullanılan cam suyu püskürtme sistemi yıpranır. Bu nedenle bu sistem de kontrol edilmeli, görülen eksikler giderilmelidir. Ayrıca kışın suyun donmasını engelleyen katıkları yazın kullanmanıza gerek yoktur.

SİLECEKLER

Hammaddesi petrol olan kauçuk süpürgeler kış günlerinde daha sık kullanıldığından daha erken yıpranırlar. İyi temizlemeyen ve iz bırakan silecek süpürgeleri, görüşü ve buna bağlı olarak güvenliği tehlikeye atmamak için hemen yenileriyle değiştirin.

SOĞUTMA SUYU
Kış mevsiminin vazgeçilmezi antifriz, doğru oranlarda sıcak mevsimlerde de kullanılabilir. Böylelikle motor kanallarının pastan korunmasını sağlayabilirsiniz. Hatırlatma: Genleşme kabını motor sıcakken kesinlikle açmayın ve gösterilen seviyeden fazla doldurmayın.
 
teşekkürler.. :)
kısaca bi servise uğramak lazım..
 
Yaz basina kadar bakim gelir zaten :)
 
arkadaşlar bu bakımların fiyatları ne kadar a çıkmaktadır bilgisi olan varmı?
 
birşey tutacağını sanmıyorum hatta aracın garantisi varsa ücret bile almayabilirler check-up gibi birşey sonuçta
 
Ender abi duruyo duruyo nokta yapıyo çekiliyo :eek:key:
 
Geri
Üst Alt