Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İlaçta Anlaşma Sağlandı ...

dgkndmrr

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Kas 2011
Mesajlar
3,517




Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacılar Birliği arasında 1 Temmuz 2015 kadar geçerli olacak İlaç Alım Sözleşmesi imzalandı.

İlaç krizinde düğüm çözüldü.

Türk Eczacılar Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında anlaşma sağlandı.

Yeni protokol ile eczane iskonto oranlarında iyileştirmeler öngörülüyor.

Anlaşma ile ilgili açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yaptı.

Bakan Çelik'in belirlenen iskontalarla ilgili bilgi verdi:

Bakan Çelik, "Eczanelerimizin sıkıntılarını ortadan kaldırmaya dönük ciddi anlamda yeni düzenlemeler içermektedir. Yaklaşık 20 bin eczanemizin ekonomik durumlarını iyileştiren eczane iskonto oranlarında iyileştirmeler yapılmıştır. Buna göre yıllık hasılatı 0-600 bin TL olan eczanelerimizin, eczane iskonto oranı yüzde 0 olarak, 900 bin TL olan eczanelerimizin, eczane iskonto oranları yüzde 1 olarak, 900-1 milyon 500 bin TL olan eczanelerimizin iskonto oranları yüzde 2,5 olarak, 1 milyon 500 bin TL üzeri olan eczanelerimizin eczane iskonto oranları yüzde 3 olarak belirlenmiştir." dedi.

Bakan Faruk Çelik ilaveten eczanelere yeni bir uygulama ile reçete başı 25 kuruş ödeme yapılacağını söyledi.

SGK ile yaklaşık 2 bin eczanenin sözleşmelerinin çeşitli nedenlere gündeme gelen sözleşme feshi durduruldu ve yeni protokole göre fesih işlemleri zorlaştırıldı.
 
Geri
Üst Alt