Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İbizama hala alışamadım :(

Zu_zu

SCW Ladies
Katılım
18 May 2014
Mesajlar
79
Yaş
40
Arkadaşlar herkese günaydın ve hayırlı günler olsun,

Konuyu doğru sekmede açmamıs olabilirim,bu sebebple kusuruma bakmayın. İbiza 1.4 Style aracımı alalı yaklaşık iki ay oldu ama hala alışamadım, şöyle ki ; bundan önceki aracım Getz 1.4 95 ps di hemen kızmayın :) getzle kalite asçısından asla kıyaslama yapmam fakat getz kalitesi genel anlamda düşük bir araç olmasına rağmen motoru muazzamdı hoş aşırı yakıt tüketimi de vardı ama bilhassa kalkışlarda ve süratlenmede hangi araçları açık ara geride bıraktığımı hayal bile edemezsiniz :) şimdi bende atak kullanmaua alıştım bunu ibizada malesef uygulayamıyorum çünki gerek kalkış gerekse süratlenme açısından hayli ağır kalıyor, bu siz de de böyle bi yoksa benmi aracın dilinden anlamıyorum :S
Yorumlarınızı bekliyorum, sevgiler.
 
Eski aracinizda benzinli atmosferik miydi?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
 
Benzinli Dohc diye tabir edilen motora sahipti.
 
getz'ler tabiri caiz ise 4 tekerli tabuttur, dehşet giderler ama Allah korusun, bir kaza anında içinde olmak isteyeceğim bir araç değil.

zamanla alışırsınız, sonuçta 1.4 ibiza da yarış arabası değil, şehir içi yeterli performansı sağlıyordur, yani arkadaşımda 1.2 dsg var, 1.2 demeye bin şahit ister ama turbo faktörü fark ediyordur. İsterseniz motorunuzun sağlıklı devir aralıklarını araştırın, maks tork/bg eğrisinde çok daha verimli çalışacaktır.
 
Haklısınız ama işte alışkanlık, benle bi alakası yoksa :) yani kullanım tarzım hatalı değilse alışıcaz elimiz mahkum .
Teşekkür ediyorum.
 
Kullanım tarzınızı bilmiyorum, lakin 1.4 style 1. viteste beni tokatlamış bir araç. Yani bana göre kedi gibi.

Aracınız manuel kanımca, acaba yüksek kavraması mı size farklı geliyor? Bir de getz kaç km'de idi? İbiza'nız 0 km veya 0'a yakın ise motoru açılmamış da olabilir haliyle.

Yalnııız gelelim teknik verilere. Seat ibiza şu an web sayfasında 0-100 hızlanmayı 11,8 sn olarak vermiş.
Getz 95'lik hakkında net veri yok, internette 97 bg olarak geçiyor. Onun 0-100 km/h hızlanması da 11,2 sn olarak verilmekte.

Aradaki 0,6 sn size yarış kaybettirir ama hissedilecek kadar çok bir fark yok.

Araca ısınamamış olduğunuzu düşünüyorum :) Önce bir aşık olun, sonra aramazsınız Hyundai'yi filan :)
 
aracım manuel ve evet arada 0,6 sn var :) biraz daha ağır kalktığı kesin fakat belkide hala dediğiniz gibi alışma evresinde olduğum için yadırgıyor olabilirim, yorumlarınız için teşekkür ederim:)
 
Zamanla alışırsınız aralarında çok fark yok ;)
 
Geri
Üst Alt