Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İbiza - Vites geçişlerinde ses geliyor

huseyincoban

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
59
Yaş
33
Merhaba Arkadaşlar,

Aracımla pazar günü yaklaşık 60 km yol yaptım. Yolda R-1-2-3 arasında vites geçilerinde ses geliyor. Sesi kaydetmeye çalıştım ancak, hiç anlaşılır olmadı.

4. viteste daha normaldi ses çıkmıyordu.

Az önce aracı çalıştırmadan, tekrar denedim. Baya baya ses geliyor.
Tarif etmem gerekirse. Luk diye bir ses, sanki demirin yerine yerleşmesine benzer.

Aracı aldığımda geri ve 1. vitese geçişte benzer bir ses geliyordu, ancak geri viteste birin yerine basarak takıldığı için normal gelmişti bana.

Yarın baktıracağım ama içim hiç rahat değil.
 
Araç kç km'de? Şanzıman yağından olabilir, belki değişmesi gerekiyordur..
 
Merhaba Mehmet Bey,
86 000 km de. Şanzımanda, dişlilerde sorun olabilir mi?
 
Merhabalar, şanzımanda sorun varmıdır bilemiyorum, ehil bir ustanın kontrol etmesi lazım tabi.. Ama eğer vites geçişleri sesle beraber zorda geçiyorsa yağ da eksilmiş veya dediğim gibi değişmesi de gerekiyor olabilir.. Sorunun büyük olacağını sanmıyorum moralini bozma, usta bir baksın bakalım..
 
Aynı sorun bendede var ama vites değiştirirken değil debriyajdan ayağımı çekerken (kavrama esnasında) veya debriyaja basarken (ayırma esnasında) geliyor. Debriyaj bilyalarından şüphelendim ama ustaya gösterdim bi sıkıntı olmadığını ibizaların kroniği olduğunu söledi.
 
Benimde ayağımı çektiğimde ses geliyordu sonunda baktık debriyaj bitmiş :) arabamı servisten yarın alacağım.. Yinede bir servise danış bence her usta usta değil..
 
selam 2010 reference var bende aynı sıkıntı beendede oldu servise gittim sesi bile duyamadılar osmaniyedeki servise gittim kazım bey var orda sagolsun baktı tecrübeye cıktık sesi duydu kısaşanzımanlı arabalarda olabiliyomus ayrıca seatların hepsinde varmiş kronik senin anlıyacagın kafanı takmaa
 
araba kac model sanzıman yagı en son ne zaman degıstı onemlı sorularımız,sekromenc gecmemesı gıbı b ses mı dıcem ama tok b ses oldugunu anlatmısın
 
Merhaba, paylaşımlar için teşekkürler.

Tamirciye gösterdim. Geçişlerdeki sesler normal dedi. Ancak 3 ve 4 vites kutusunda boşluk oluşmuş dedi.
Şimdilik sorun çıkarmaz ama yaptırmak istersen bizim hazırlık yapmamız gerekiyo ona göre haber ver dedi.
Sanırım şanzımanı indirecekler.
 
vites kutusu ön kısımda belki ondandır dicem ama bendeki ibiza da kapalı ve çalşır durumda iken durduğum yerde vites değiştirdiiğimde tak tak die ses geliyor.. 3000 km de daha
 
Geri
Üst Alt