Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İbiza talihsiz kaza.

Hangi araç suçlu?

  • İbiza

    Kullanılan: 4 21.1%
  • Fiesta

    Kullanılan: 15 78.9%

  • Kullanılan toplam oy
    19

erhane

Kayıtlı Üye
Katılım
21 May 2015
Mesajlar
328
Yaş
34
Selamlar herkese,
yeni üye oldum ve aracımla yaptığım kazayı ve sonrasında başıma gelenleri paylaşmak istedim. İlk kez kaza yapınca tecrübesizlikten kaynaklanan zararlar hayli fazla oluyormuş.

Edirne'de dönel kavşaktan geçerken sağ tarafımdan kavşağa girecek (yol ver levhası olmasına ve benim kavşağın içinde olmama rağmen) yol vermeyerek önüme çıktı ve ben de haliyle duramadım ve adamın kapısının önünden çarptım. karşı tarafın sakin olmasına karşılık (suçunu biliyordu) ben de sakin davrandım, tutanağı doldurduk, resimleri çektik, sigortacımın tarif ettiği tüm belgeleri hazırladık, birbirimize verdik ve ayrıldık. Aracımın yürüründe sorun yoktu, o halde İstanbul'a kadar geldim ve servise teslim ettim aracı.
Başladık tramer'den sonucu beklemeye. Uzun zaman geçti, sigortalar anlaşamamış, sonuç kurula gitti. Ben de bu arada avukat arkadaşımla görüşerek aracımın değer kaybı davasını açmaya hazırlanıyordum. Birkaç gün sonra bir baktım, kusuru %100 bana vermiş tramer, deliye döndüm. hemen avukatımı aradım, o da daha önce AXA sigortada bu işlerle uğraşmış başka bir avukata yolladı belgeleri.
Hakkımı arayıp sonucu değiştirmek bana 1500 TL'den fazlaya malolacaktı (tescil davası, bilir kişi, trafik mahkemesi beyanatı vs. vs.). Ve bu kazada dava açsak dahi karşıya verecekleri kusur en fazla %75 olur, o da bi ihtimal. Büyük ihtimalle %50 - %50 verirler dedi, bu da deeğr kaybımın yarısını alabileceğim demek oluyor. Üstelik karşı taraf ben suçluyum dese bile bi işe yaramıyor, bildiklerini okuyorlar. Eğer araç bana çarpsaymış, o suçlu olurmuş ama ben çarptığım için onu da kavşağa girmiş olarak değerlendiriyorlarmış.
Sonuç olarak hakkımı aramaktan vazgeçtim, çünkü harcı borcunu karşılamayacaktı. Allah'tan kaskoyu hemen yapmışım, aracımda yaklaşık 14000 TL'lik hasar kaydı oluştu, değer kaybı da yanıma zarar kaldı. Bu arada aracım 2014 model 14000 KM'deydi.

Kazadaki beyaz araç benim, siyah fiesta'nın geldiği yönden fotoğrafını da ekliyorum, yorumu size bırakıyorum.

Siz siz olun eğer karşı taraf suçunu kabul ediyorsa tutanağı olabildiğince suçlar nitelikte yazın. Ne olacağı hiç belli olmuyor.

Kazasız günler dilerim, Allah bu memlekette kimseyi hakkını aramak zorunda bırakmasın.
 

Ekli dosyalar

  • WP_20150501_13_17_59_Pro.jpg
    WP_20150501_13_17_59_Pro.jpg
    78.4 KB · Görüntüleme: 115
öncelikle çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.

yol ver diye bir tabela var orada (ki onu da ilk defa görüyorum) ama yolların üstünlük durumu buradan tam anlaşılmıyor, eşit yollarda yol üstünlüğü sağdan gelenindir (bu durumda fiesta)

bir de fotodan da anlaşılıyor çarpan sizsiniz, yani fiestadan kaynaklı olsa bile kurallar gereği suç ağırlıklı olarak sizde görülüyor. dava açsanız da şu durumda haklı çıkma ihtimaliniz çok düşük, belki istediğinizi söylemedim ama durum bu ne yazık ki.

şöyle düşünün siz canınız sıkılıp otoyolda kazık fren yapın, arkadan gelen araç size çarpsın, iki tarafa göre de suçlu siz olursunuz ama kurallar gereği suçlu arkadan çarpandır.
 
teşekkürler, istediğim yanıt diye bişey yok :)
yanlış düşünüyor da olabilirim tabiki, haklı mıyım haksız mıyım tecrübeli ağızlardan duymak istiyorum :)
 
Geçmiş olsun.
Normal şartlarda yaya geçidi olmasaydı haksızdınız ama orada hem yaya geçidi hemde ona bağlı yol ver işareti mevcut. Fiesta yaya geçidine geldiğinde yavaşlaması ve bu yavaşlamaya bağlı olarak (yol ver trafik levhası) size yol vermesi gerek. Ben böyle değerlendirdim.
 
adamın gitiiği yol ana yol diye geçiyorsa sıkıntı. o yuzden size kusur yazmışlardır. geçmişolsun. problem değil, cana geleceğine mala gelsin.
 
Öncelikle geçmiş olsun.
Normalde sağdan gelene yol verilir (yani siz fiestaya yol vermeliydiniz ama normalde) ancak burada ekstra bir şey var o da fiesta'nın geliş yolunda yol ver ibaresi var. Bir nevi sizin güzargahınız ana yol sayılır. Geçiş üstünlüğü sizde diyebiliriz.
Ama işte demek bizim bilmediğimiz yada yanlış yorumladığımız bir şeyler oluyor.
geçen gün de ben bi kaza yaptım ekspertizin demesine göre 8.500 hasar kaydım var. Kaza yaptığım yerden o şekilde aracımı bulundğum sehre kadar getirdim.
Sizinde yanlış okumadımsa 14.000 hasar kaydı çıkmış. Hemde yürür vaziyetteki araca.
Servisler çok bindiriyor onu anladım. Birde sanırım parçalarımız gayet pahalı...
 
büyük geçmiş olsun...resimde kabak gibi ortada herşey..suç fiestanın.kavşakta hangimiz yürüyoruz durmak zorunda dönen araca yol vermek zorunda.yaya gecidinden gecene de yol vermek zorunda.süs diye takmamış devletimiz o tabelayı.sen normal seyrınde dönerken fistea durmamış kör nokta oluştu belki göremediniz çarptınız.kazaya sebebiyet vermiş bu fiesta.bence hakkınızı arayın...iimiş valla hem yol hakkını ye hem kazaya karış hem suclu kavşakta dönende olsun...olmaz..kim olursa olsun kavşağa gelindimi duracaksınız ya da yavaşlayıp duruma göre gececeksiniz.fiesta şöforude kurnaz cıkmış bişi dememiş.ben olsam onun yerınde suçumu hatamı kabul ederdim.saçma bi kaza ve sonrasında yaşananlar kınıyorum
 
Çok geçmiş olsun. Geçiş hakkı ada içerisindeki araca aittir. Yani sizin. Normalde o ters üçgen yol ver anlamına gelirken sürücüler bunu anlamadığı için içine yol ver yazdılar. Hatta burada o da yetmedi koskocaman bir tabela koydular. "Geçiş hakkı ada içerisindeki araca aittir. Yol Verin!" Diye. Şöyle bir şey algılanıyor. Ben ana yoldan geliyorum o zaman yol bana aittir. Oysa pek farkına varmadığımız bir durum var: Ada içindeki araç yan tarafini görmekte zorlanır. Fakat diğer yoldan gelen araç yan tarafa dönmeden ada içindeki aracı rahat görür. Bu yüzden ada içindeki araca hak verilmesi isabetli. Fakat ülkemizde bunu oturtamiyoruz. Hatta ve hatta ben adadan döneceğim diğer aracın solundan giriyorum fakat o salakça sola yanasiyor ve beni sıkıştırıyor. Bu trafikteki aksakliklardan sadece birisi.
 
ileri sürüş tekniklerinde sağından gecerim düşüncesi yanlış.trafik akışı olan kavşaklarda beklemesini bilmeliyiz...cunku o kavşakta dönen sürücü acemimi usta mı bayan mı kullanıyor şimdi her sürücünün bir sürüş tekniği var.bugun trafşkte yapılan saygısızlıklar işin içinden cıkılmaz bir hal alabilir.kurallara uymak zorundayız.koskaca döner kavşak tabelası ve üstünde geciş üstünlüğü olan yol ver yazısına rağmen neden dalıyoruz anlamış değilim.trafik sabır işidir
 
Geri
Üst Alt