Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İbiza lastik havası kaç olmalı

namik

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Tem 2015
Mesajlar
243
15'R jant(style paketi orjinal jant-lastik) için lastik havası kaç olmalı ? şuan aracımda 31 gözüküyor normal mi ?
 
15'R jant(style paketi orjinal jant-lastik) için lastik havası kaç olmalı ? şuan aracımda 31 gözüküyor normal mi ?
Benzin kapağının içinde yazar, araç içindeki yüke göre 32-36 arasında kullanabilirsin. Ben bagaj dolu uzun yola gideceğim zaman önleri 36 arkaları 38 yapıyorum ama normal boş gezerken daha az kullanıyorum. inşallah doğrudur yaptığım.(kapakta yazanı uyguluyorum yani)
 
süspansiyon sert olduğundan 30 basıyorum. üstü takur tukur, kafam kaldırmıyor.:)
 
Bende 4 lastik 30 yapıyorum... Bide şu dişlerin arasına taş giriyor ya beni çok gıcık ediyor.. Cam açıken tikiriki tiriki tikirik sesi alıyorum.. ) Lastik deyince aklıma geldi.. ) :)
 
önleri arkaya göre 1 2 psi daha yüksek yapmak yararlı olur diye düşünüyorum. sonuçta ön tarafta motor ağırlığı direk bir kuvvet uyguluyor yer çekimi sebebi ile.tabi bagajda çok yüklü ise dengeleme amacı ile 1 psi farka indirilebilir ya da aynı yapılabilir.

bunlar hep arabanın ağırlık merkezini olması gerektiği yerde tutup da yol tutuşunda açısal momentum kuvveti ve merkezkaçı dengelemek için yapılan şeyler olduğundan pek şakaya gelmez diye düşünmekteyim ayrıca.

iki dakika mühendis damarım tutmasa olmazdı :(
 
eğer lastik ebatlarınız jant vs fabrikasyonsa ,yakıt depo kapağında fabrika değerlerini uygulayın.şimdi diyelim önlere 30 arkalara 32 bastınız.bagajı yükü doldurdunuz,ailenizle pikniğe gideceksiniz eee :) yolda güvenle ilerlemeniz için ve yakıttan tassaruf edebilmeniz için lastik değerleri önemlidir.petrol istasyonlarında hava basma yerlerinde liste mevcut.zaten 34 bassanız bile zamanla 32-33 iniyor :)
lastikciniz şunu bunu tavsiye etti ( lastikci cebinin düşünür bana düşer mi diye :) ) siz depo kapağını baz alın.araç yüklüyken lastiklerinze havanızı basın bişi olmaz.benım 195-55-15 ebatda önler 34 arka 36... yukarıda paylaştığım resimdeki ortada ki durum olmasın diyee.... gayet yakıt+ilerlemesi ii 30-32 den farkı yok
 
Geri
Üst Alt