Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İbiza Kaza ve Pert:(

nargile_99

Kayıtlı Üye
Katılım
8 Eyl 2009
Mesajlar
31
30 Ocak 2013 günü 1.4TDI stylance aracım ile kaza yapıtım.
Sağ el baş parmağımda bağ kopması ve kesilmesi oldu, ameliyat oldum ve iyileşme sürecindeyim.
Ölüm ve benden başka kimsede yaralanma olmadığı için hala şükrediyorum.

Kasko ile ilgili:

Aracımda 15.000 tl civarında hasar çıkardılar. (sağ, sol ön çamurluk, kabut, motor aksamı, alt düzen, çift air bag felan)
Ekspertiz firması pert dosyası hazırlamış ve rayiç bedel olarakta 20.000-21.000 TL olarak belirleyerek dosyamı AXA'ya göndermiş.
Şu an Axa''nın yapacağı teklifi bekliyorum. (Araç Kasko Bedeli 30.100TL)

1) Benzer olay yaşayan arkadaşlar var mı? tecrübelerini paylaşabilier mi?
2) 115.000 km'de 2007 model ibiza 1.4TDI stylance (siyah) için rayiç bedel sizce nedir?

Kaza ile ilgili:
Kaza Ankara'da Yeni Etlik Caddesinin Yozgat Bulvarına dönüştüğü (Akyurt market önü) kavşakta oldu. ben cadde de giderken ve yeşil yanarken ticari araç benim sağımdaki yoldan kavşağa girmeye çalıştı. Benim sağ ön çamurluk ile onun sol ön çamurluk çarpıştı ancak beni sola atınca orta refüje çıkıp sinyalizasyon direğine, trafik levhasına ve "yozgat bulvarı" yazan beton bloğa çarparak araç yan devrildi.

Ancak, taksici beyefendi!! (anladınız siz onu) aynı yönde giderken benim aracı onun üzerine kırdığımı iddia ediyor.
ben ambulans ile hastaneye gittiğim için ve gelen polis memurunun beni yarım yamalak anladığı için kaza tutanağında ki krokiyi bu yönde çiziyor ve ben ise aynı yönde giderken o benim önüme kırdı demişim. (Kaza tutanağında benim imzam yok) Karakola verdiğim ifade de ise olayın oluşunu anlattım ve davacıyım dedim. Savcının bizi çağırmasını bekliyorum.
Kamera görüntüsü ve şahit yok!! Kaza resimleri ve araçlardaki hasar durumları ifademi teyit eder şekildedir.

3) Bu tür mahkemeler ne kadar sürüyor? Tecrübesi olan var mı?
4) İmzam olmadığı için kaza tutanağına itiraz etmedim. Bunun herhangi bir süresi var mı?
5) Yaralanmamadan dolayı tazminat davası açarbilirmiyim?
6) Davacı olmamam durumunda ne gibi zararlara uğrayabilirim?

Not: Yanlış konu başlığında ve uzun olduysa kusura bakmayın. Kaza resimlerini ekledim. Şimdiden herkeze teşekkürler.





 
Allah korumuş geçmiş olsun bence o kadar vermezler diye düşünüyorum 25 bin verirler diye tahmin ediyorum
 
Çok çok geçmiş olsun. Böyle bir kazayı bu kadarcıkla (!) atlatmanız Allah'ın size bir lütfu olmalı. İşin sağlık kısmını atlatınca da ister istemez mal canın yongası oluyor. Rabbim kimseye böyle şeyler yaşatmasın. Tekrardan geçmiş olsun, umarım dilediğiniz miktarı alırsınız.
 
Çok büyük geçmiş olsun. Araç kasko bedelinden %10 civarı bir düşme olur. Tabi bunun dışında başka etkenler varsa onu bilemiyorum. Kaza tutanağının tek taraflı hiçbir hükmü yoktur. Hele imzanız yoksa o kağıtta, istediği kadar destan yazsın o kağıda. Size tavsiyem bir an önce o kaza yaptığınız bölgede çalışan, dükkanı olan birilerine ulaşmak. Çünkü muhakkak kaza anını gören olmuştur. Eğer ortada işin içinden sıyrılma gibi bir durum da varsa hakkınızı aramak için de mahkemeye de başvurun derim.
 
çok geçmiş olsun daha önceden mazda rx8 pert etti abim kasko sana en düşük fiyatı teklif edicektir.sen direk kabuledersen iş biter ama hayır ben buna itiraz ediyorum benim aracımın kasko bedeli şu ve siz en fazla %20 gibi bir oran kullanım ücreti düşebilirsiniz yok sa bu iş mahkemede biter gibi sert ve net konuşursanız sizle uzlaşmak zorunda kalacaklardır.yani yaklaşık 25000 26000 tl gibi bir ücret vermeleri gerekiyor.kesinlikle 20000 21000 tl ücreti kabul etme dostum.bize o zaman 37000 gibi bir rakam teklif etmişlerdi ama biz kabul etmeyerek ve bastırarak 43000 tl gibi bir rakam almıştık
 
Çok geçmiş olsun...

3)Bu tür durumlarda mahkeme hemen olmaz,raporlar v.s bayağı bi uzun sürer...
4)Kaza tutanağında imzan yokmuş,eğer itiraz edeceksen bunun süresi muhakkak vardır..İş işten geçmeden itirazını yap.
5)Taksi şöförü olaydan yara almadan kurtuldu sanırım..?Bu durumda siz yaralısınız..Dava açmasanız bile ilk mahkeme sonucunda karşı taraf size bir miktar kan parası adı altında noter tasdikli size para verecektir bunu hakim açıklayacak.. Yaralanmadan dolayı tazminat davası açarsan nasıl sonuçlanır fikrim yok...
 
geçmiş olsun cana gelmemesi çok sevindirici..umarım kasko işleri de gönlünüzce hallolur..
 
Allah Beterinden Saklasın abi çok şükür birşey yok. Taksicilere sinir oluyorum. Yol vermezler , önüne kırarlar,üstüne çıkarlar.:mad::mad:
 
Geri
Üst Alt