Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İbiza Gösterge Sorunu

msalih

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Eki 2012
Mesajlar
31
1.8 GLXi olan aracımda km göstergesi hariç diğer göstergeler sabahları hava soğukken bazen çalışıyor onun haricinde çalışmıyor. Bu arızanın sebebi ne olabilir ve nasıl çözülebilir.
 
Göstergeye gelen kontak hattıyla ilgili bir problem vardır.
bundan olabilir.Gösterge veya sigorta tablasında bi sorun olabilir temassızlık gibi
 
kadranlı kısımlarmı yoksa lamba yanan bölümlermi çalışmıyor. önce onu bilmek gerekir ama sırayla saatin fişinin geçirgenliği kontrol edilmeli yoksada muhtemelen kadran motorlarında ufak plastik dişliler var bu zamanla deforme oluyor onların değişmesi gerekir. bahsedilen arıza için sökülüp bakılmadanne söylesek farazi kalır,,,
 
Kadranlı kısımları çalışmıyor. elektrikçi sigortalarına baktı problem yok dedi. saatlerde problem var Ankara'ya git anca orada yaptırırsın dedi. Bende basit birşeyse en azından direk ona baktırırım diyordum.
 
Problem çözüldü sonunda lehimlerinden kaynaklanıyormuş. saate giren soketlerin elektronik kısma bağlanan kısımlarının lehimleri eskimiş onları yeniden lehim yaptı düzeldi şimdi çalışıyor.
 
Aracın kontak termiginde sıkıntı var bir elektrikciye bakterin konağı açtığınızda yanlış hatırlamıyor isem 3 elektrik çıkacak Mars'a bastığınızda birde Mars'a giden kablodan çıkıp arac çalışınca o gidecek ve diğer elektrikler oolmasi gerekiyor böle ise kontak göstergenin kendisinde sıkıntı ama dediğim gibi Seat voswogende bu kontak termigi hep bu arızayı verir kolay gelsin gecmis olsun
 
teşekkürler kontağada baktırayım. düzeldiğini düşünüyordum ama arada tekrar gidiyor göstergeler.
 
Geri
Üst Alt