Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İbiza 6l 1.4 signo gaz yememe sorunu

okinay

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Şub 2019
Mesajlar
13
Yaş
44
Herkese merhaba.. 2004 model 1.4 ibiza signo kullanıyorum. araba yaşına göre mükemmel özellikleri ve konforu olan ve çok severek bindiğim bir araba. Lakin son zamanlarda birkaç sorun yaşamaya başladım.
1. Araç kalkışlarda gaza basmama rağmen 3-4 saniye sonra tepki vermeye başlıyor. Bu süre bazen daha da uzuyor. Bulunduğum şehirde çok fazla anlayabilecek usta yok. Rampa ve yokuşları çıkarken 1. vitese kadar düşüyor. Çekiş hiç yok. Gaza ne kadar basarsam basayım devir bile yükselmiyor. Sanki gaz pedalı yokmuş gibi.
2. Frene bastığımda garip bir fıslama sesi gelmeye başladı. Hatta bu gün fren iyice gitti. Westohaus dan olduğu söylendi. Tamiri mümkünmüdür by parçanın?
freni bir şekilde yaptırırım da neden araba gaz yemiyor hiç bir şey anlamadım. Şu an evin önünde duruyor kullanamıyorum. Daha önce bu sorunu yaşayan oldumu? nasıl çözüme ulaştınız?
Teşekkür ederim
 
Turker54 teşekkür ederim. Gaz kelebeğini bu gün temizlettim kalibrasyon da yaptılar. İlk başta sonuç iyi gibiydi. Dik bir yokuşta deneme yaptım maalesef yine aynı araç gaz yemiyor. Hatta şu anda çekiş iyice düştü artık yokuşları çıkmıyor. Artık yarın diğer tavsiyelerinizi uygulayacağım. Teşekkür ederim ilginizden dolayı..
 
Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda sorunu çözdük. Elektrik tesisatının yanlış bağlanmasından dolayı oluşan bir sorun olduğu anlaşıldı. İyi bir oto elektrikçi usta tesisatı komple söküp yeniden bağladı çok şükür şu an gaz yememe sorunu düzeldi fakat şimdide direksiyon sertleşti büyük ihtimalle bir bağlantıyı yanlış yaptık onuda çözecez umarım. Bu tür sorunla karşılaşan arkadaşlar önce elektrik tesisatına baktırsınlar diğer yolları daha sonra izlesinler. İyi günler
 
Geri
Üst Alt