Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İbiza 1.4 signo Sert Süspansiyon

buracle

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Eyl 2013
Mesajlar
242
Yaş
32
Merhaba arkadaşlar, uzatmadan sorumu sormak istiyorum. Yeni aldığım 1.4 signo 2004 aracımda şuana kadar biraz maddi zorluk içinde olduğum için lastiklerini değiştiremedim lastikleri çok sert 10 yıl öncesinin üretimi resmen kalas gibi lastikler. Ve aracım yoldaki en ufak pürüzü fazlasıyla hissettiriyor ve ufak bozuk yolda bile çok sinir bozucu tepkiler veriyor. Bu sorunu olduğu gibi lastiğe bağlamalımıyım sizce yoksa yaylar da vs. de bir sıkıntı olabilir mi ? eğer yaylarda genel bir problem varsa çözümü nedir ? Orjinal Jantlar var araçta.
 
aracınız genel olarak başarılı bir yol tutuş kabiliyeti ile birlikte gelen sert amortisörlere sahip. Muadillerine göre daha fazla hissedilir yoldaki çıkıntılar... çözüm olarak 1. michelin gibi yumuşak hamurlu bir lastik alabilirsiniz... 2. yol tutuşu ve spor görünümden taviz vererek 60 yanağa geçbilirsiniz... ayrıca patırtı kütürtüyü kesmek için cupra salıncak burcu da takmalısınız... forumda konusu ve uygulayan arkadaşlar var.
 
Fabrika çıkışı orjinal lastik yanak ölçüsü 55 ancak daha geniş lastik yanağı da almak kar etmiyor.Cupra salıncak burcu sorunu indirgiyor.Yumuşak bi kullanım aslında en iyi çözüm:)
 
Lastikle ilgisi yok süspansiyon sert ben küçük taşları bile hissediyorum biraz kullan alisirsin. 60 yanak tavsiye etmiyorum yol tutuşu etkiliyor

LT18i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Burak kardeşim arkadaşlar gerekli şeyleri yazmış ama bende İbiza kullanıcısı olarak yorum yapmak istedim. Süspansiyonlar maalesef sert ancak çokta çözümü yok bu işin. Bir yerlerde okuduğum kadarıyla bir arkadaş bunları komple değiştirerek çözmüş ancak maliyet işin içine girecek. 60 yanağı kesinlikle bende tavsiye etmiyorum. Araç gereksiz yükseliyor ve virajlarda esniyor. Ben şu an 17 jant kullanıyorum Continental lastik ile birlikte. Şaşırtıcı bir şekilde orjinal 15 janttan daha konforlu. Bunu da orjinal lastiğin markasına ve ömrüne bağlıyorum. Senin problemini de bir nebze yumuşak lastik çözecektir diye düşünüyorum. Ben önceki aracımda Michelin Energy Saver kullanmıştım çok ta birşey değişmemişti.
 
Benim arka lastiklerim 60 yanak ve araçla neler yapıyorum aracın arkası atmadı bugüne kadar :)

Tabiki 55 yanak daha iyidir yol tutuş bakımından 60'a göre. Ama konfor istiyorsanız büyük yanak daha iyidir her daim..
 
Şuan araştırma yapıyorum 185-60-15 veya 195-55-15 arasında ve michelin vs continental arasında ilk olarak lastik takıp denemeyi planlıyorum , birazda sanki bana aracın izolasyonundan kaynaklanıyor gibi geliyor , yandaki abart egsoz un titreşimini bile veriyor araç sizde de böyle bir olay var mı ?
 
195/55/15 i tak derim orjinal lastik ebatı kullanman hız göstergen ve yol bilgisayarı verilerinin de daha sağlıklı sonuçlar vermesini sağlıyacaktır.Farklı ebattaki lastik, yol bilgisayarında ve hız göstergesinde sapmalara neden olacaktır.

GT-I9000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Araç orj halinde normale göre sert süspansiyona sahip.Lastğin eski olması ince yanak olmasıda diğer nedelerden.Ben 40 yanak lastikle kullandım seste patırtıda her zaman oldu. Yeni lastik aldığında farkı hissedersin ama iki mevsim görsün eski haline döner.Cupra salıncak kullandım.ses kesme yapmaz ama önde lıkırtı olur.onu hafifletir.
 
60 yanak bende kullandim suan 50 yanak var üstünde viraj kabiliyetini çok etkiliyor önceden acaba dediğim virajlarda şimdi sorunsuz geciyorum gerçekten 60 güven vermiyor tercih senin tabi. 55 yanak çok sıkıntı ıstedigin marka modelde bulunmuyor ve pahali ben almadan 2 gün ankarada ki bütün bayileri gezdim sonra kizdim 50 aldım memnunum

LT18i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Geri
Üst Alt