Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İbiza 1.4 100 hp vs Golf 1.4 tsi 140 hp (Uzun Yolda Hangisi Daha Az Yakar)

schumi

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ağu 2009
Mesajlar
8,180
Arkadaşlar Merhaba;

Bayramdan sonra kısmetse tatil planımız var...Kimin arabasıyla gitsek karar veremedik...Ben diyorum benim araba az yakar..Arkadaşım diyor benim golfte az yakar 6 vites uzun yol avantajı v.s v.s...Gidilecek yer Kuşadası,toplam 4 kişi...Hangi araçla gidersek benzinden tasarruf sağlarız..?Bu arada benim ibiza orjinal herşeyi...Golfte bir önceki kasa oda orjin sadece 17'' jant var...Yorumlarınızı bekliyorum.. :)
 
Cok buyuk fark olmaz, ama uzun yolda genelde güçlü arabalar az yakar.. Hacimler ayni, hangi hizda gidecrginize baglı. Örnegin 1.2 tsi ve 1.4 tsi 160 arasindaki gozlemlerim, uzun yolda 90 sabitle gidilirse 1.2 tsi biraz daha az yakiyor. Yokus yukari oldugunda 1.4 tsi 160, 110-120 ve üzeri bütün hızlarda 1.4 tsı 160 daha az yakiyor. Kasalar ayni olsa kesinlikle 140 derdim ama simdi pek bir fark olmayacgini dusunuyorum ve konfor guc vs elemanlari goz onune alirsak, golf 140la gidin derim.
 
Murat, 120 den sonra Golf te yakıt artışı çok olur mu..?Klima da sürekli açık olacak...
 
bence her halukarda golf daha az yakar nerden bakarsanız bakın
 
Golf daha az yakacaktır bence.

O ağırlığı gücünden ötürü daha rahat kaldıracağı için ibizaya nazaran daha az yakar ve 6.vites muhabbeti var..
 
Özellikle 100le giderken golf daha dusuk devirdeyse sizin son vitesinizden, daha az yakar. Ayrica klima acik olacak ve agir olacak. O agirligi sizin araba yurutmek icin daha cok benzin cekicek. Ama golf standart guc bandini kullanicak. 140lik motor ve 160lik motor hemen hemen ayni. 105km sabit hizla 1000km civarinda gidebilirsiniz diye dusunuyorum. Klima devreye girerse 800km gider diye tahmin ediyorum. 1.2 tsı ile ben cesmeye gitmistim 100-110 sabitle cesmeye vardigimda daha depomda benzinim vardi. İsigim yanmamisti :)

Simdiki depomda da sakin kullaniyorum, 520km gitmisim 340km gider gosteriyo. Bu sakinlikte devam edersem %70 sehirdisi 100sabit, %30 sehirici durumda yaklasik 800-850km gidecek. Klima 10kmde acildi hic acilmadi gibi bisi. Tahminimce yaklasik 2depoya gider gelirsiniz. 2depo + 50TL de olabilir kullanima gore.
 
Teşekkürler Murat...Sanırım tercihimiz verdiğin bilgiler doğrultusunda Golf olacak...:)
 
bence ibiza daha az yakar ama konfor namına golf daha mantıklı
golf ibizaya oranla 200 kg daha ağır
eğer yüksek hız da kullanmayacaksanız hız limitlerini aşmadan yokuşlarda fazla zorlamazsan 1.4 ibiza daha az yakar eğer 100 km yi fazla geçmezsen fark 1 lt yi bile bulabilir
ama hız yükseldikce yakıt farkı kapanır hatta golf turbo yardımıyla daha fazla hava alacağı için daha verimli yanma sağlayacaktır ilerleyen hızlarda yakıt tüketimi ibizadan daha az olacaktır
 
Geri
Üst Alt