Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

İşte cezalar - Renault'ya 'ertelemeli' ceza

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
nelson-piquet-dava-2009.jpg


Bugün toplanan Dünya Motor Sporları Konseyi'nde Renault-Piquet skandalının cezaları açıklandı. Renault takımına iki yıl ertelemeli ihraç verilirken Flavio Briatore süresiz, Pat Symonds 5 yıllık uzaklaştırma aldı.

Dünya Motor Sporları Konseyi (WMSC), Nelson Piquet'nin kazasının kasıtlı olduğunu kabul etti, Briatore ve Symonds'ın takımdan ayrılmasının da bunun kanıtı olduğunu belirtti.

Renault takımı kasıtlı kaza ile sonucu değiştirmenin yanında Nelson Piquet'nin, diğer pilotların, izleyicilerin ve görevlilerin canını tehlikeye atmakla da suçlandı.

Sonuç olarak Renault takımına 2011'den başlayacak iki yıl uzaklaştırılma cezası verildi. Yani Renault, 2010'un sonuna kadar yarışma hakkına sahip. Ancak eğer Renault 2011'e kadar yine bir kural ihlali yaparsa, ceza direk devreye girecek.

Karara itiraz etmeyeceğini daha önce de belirten Renault takımı, cezayı kabul ettiğine dair bir açıklama yayınladı.

Flavio Briatore, Formula 1'den süresiz olarak uzaklaştırılırken Pat Symonds ise 5 yıllık bir uzaklaştırma cezası aldı.

Briatore'nin menajerlik işine de son verildi. Yani Fernando Alonso, Mark Webber, Romain Grosjean ve Heikki Kovalainen kendilerine yeni menajer bulmak zorunda kalacak.

Daha önce kazayla ilgisi olmadığı kabul edilen Fernando Alonso'ya ve dokunulmazlık verilen Nelson Piquet Jr'a bir ceza çıkmadı.

TurkiyeF1.com
 
Geri
Üst Alt