Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

önce pert denildi sonra !!!

kratostol

Kayıtlı Üye
Katılım
11 Tem 2010
Mesajlar
159
arkadaşlar yaklaşık 2 hafta kadar önce eşim 1.4tsi 2011 model aracımla bir kaza yaptı. kendisi son derece sağlıklı burnu bile kanamadı çok şükür. kazadan 2 gün sonra her zaman sigorta ve kasko işlemlerimi yaptırdığım bayanla görüşmeye gittim ve araçta 22 küsür bin tl lik hasar olduğunu, aracın perte çıkacağını son olarak da kendime yeni bir araç bakmaya başlamamı söyledi. dedim kesin mi ? evet dedi kesin. bende buna istinaden yeni kasa leon almaya karar verdim hatta bir de konu açtım yeni leon için forumda. yarın da gidip yeni aracım için kapora verecektim. neyse 2 haftadır beni arayan soran yok ben aradım dedim noldu benim araç paramı ne zaman alırım ve cevap karşısında şoka uğradım.

araçtaki 22 küsür bin tl lik hasarın iskontosuyla şunla bunla kasko şirketine maliyeti 15.0000 tl imiş ve hafta içi aracımı ihaleye çıkaracaklarmış hatırlı müşteri olduğum için!!! ihalede araç 20.0000tl ye alıcı bulursa pert olacakmış yoksa aracı yaptırma yoluna gideceklermiş. tam anlamıyla kafamdan aşağı kaynar sular boşaldı. şuan ne yapmam gerekiyor derdimi kime anlatıp kime danışmam gerekiyor bilmiyorum. bunlar beni zannedersem ketenpereye getirecek. siz değerli arkadaşlarımın görüş öneri ve yardımlarına çok ihtiyacım var.

kasko şirketim güneş sigorta. yer konya. aracın motor aksamında hiçbir hasar yok fakat ön taraf baya kötü gözüküyor, sürücü ve yolcu hava yastıkları açıldı.

bana dedim bunu açıklayın önce öyle sonra böyle neden diyorum işte yeni yasa yeni yasa diye bir laf geveleyip duruyorlar inanılmaz moralsizim allah aşkına yardım.
 
perte çıkarmak için elin den geleni yap sonra pazarlıkaşamasına gelirsin onların teklifini kabul etme .piyasa degerini araştır sonra sen fiyat ver ama kesinlikle onlar ucuza kapatmaya çalışacaktır
 
Hemşerim büyük geçmiş olsun.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki Güneş ve Ray sigortanın her yerde kötü imajını duymuş birisi olarak; anlattıklarını şöyle bir değerlendirdiğimde işi ucuza kapatma gibi bir niyet içinde olduklarını düşünmeye başladım. Ayrıca 2 değil 1 hava yastığı bile açmış olsa o araç perttir. Hakkını sonuna kadar ara derim.
 
Öncelikle çok geçmiş olsun.Bu konuda [MENTION=24667]RickPierOneiL[/MENTION] Erdinç kardeşimiz sana yardımcı olacaktır...
 
arthur araç perte çıksın da pazarlık yaparım söke söke şuan tek derdim perte çıkarmak ama napmam lazım nasıl bir yok izlemem lazım bilmiyorum. acaba diyorum araba perte çıkacak zaten de bana zemin mi hazırlıyorlar az para vermek için diyorum ? bu arada ben experle mexper kimseyle görüşmedim henüz hep sigortacımla görüştüm o da bu tarz çirkin bir oyun yapmaz bana diye düşünüyorum yoksa çok mu safım? bir de arkadaşlar anlamadığım bir şey var bana kazadan sonraki gün mesaj geldi telefonuma. şöyle diyor;

şu dosya numaralı hasar kaydınızla ilgili eksperiniz a + sigorta numarası da xxx diyor. benim sigorta şirketim güneş evraklarım hep güneş ne alaka? sizce experi aramalı mıyım arasam ne görüşmeliyim napmam lazım fikir verin yol gösterin lütfen?

ziya, sinceler iyi dilekleriniz için teşekkür ederim sizlere de.
 
Geçmiş olsun... benzeri bir olayı bir arkadaşım yaşadı... Ksako ile mahkemelik oldular ama sonuçta parasını söke söke aldı... Peşini bırakma...
 
Öncelikle Çok Büyük Geçmiş olsun Cana gelmemesi tek olumlu yanı Mal yerine gelir merak etmeyin..

Onların aracı satmasına yada satmamasına bakmaz bu iş..

Araçta hasar piyasa değerinin %70i ise o araç hava yastığı açsada açmasada perttir zaten.. yeni yaza aracı satarsanız perte çıkarın demiyor.. onlar kendini kurtarmaya çalışıyor şu an.. sizin yapacağınız şey şu.. expert le görüşüp yapım maliyetini yüksek tutmak bunun içinde aracı doğruca yetkili servise çekmeniz gerekmekte.. yetkili servisin çıkardığı hasar onarım bedeli geçerlidir sizin için yok efenim iskontoymuş yok dışarda yapılırmış yook satılırmış bunlar sizi ilgilendirmez..

Sigorta şirketinede diyeceğiniz şu olsun iki hava yastığı açmış bi araba nasıl perte ayrılmaz.. ben bu şekilde binmek istemiyorum.. ben size bu yüzden para ödüyorum.. aracımı perte çıkarıp zararımı tahsil edin.. ve size önerecekleri rakamıda ilk hatta ikinci seferde de kabul etmeyin gerekirse dava açın..
 
zaten kasko deliniyor yapsınlar arabayı bu sefer düz duvara gir patlat ne kadar hava yastığı öyle pert olmaz böyle pert olur de anasını satayıım bu ne yaa
 
sen ilk iş expertizle konuş sonra çöllü nün dedigi gibi servis fiyatları ev araç perte çıkacaktır .burda önemli olan senin olabildigince çirkefleşmen :)
 
geçmiş olsun kasko değerinin %50si hasar gördüğü anda araç pert demektir. çöllü abimiz %70 demiş ama bu oran %50'dir.
servisin sigorta şirketine yaptığı iskonto sizi ilgilendirmez iskontosuz şekilde servis ne kadar hasar çıkartıyor o önemli.bu konuda sakın taviz vermeyin hakkınızı arayın yerse yapıyolar.
 
Geri
Üst Alt