Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

ölçüsüz eleştiri ağır dil..

- 48 -

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Tem 2010
Mesajlar
1,969
Yaş
54
bunu yazmak bana düşer mi bilmiyorum..ama yazma gereksinimini hissettim kendimde
bir kaç gündür yazılanları okuyorum..malesef ki kimse kimseyi anlama gayretinde değil..herkes benim dediğim doğrunun peşinde..
mutlka bir tanesi doğrudur..hatta bir konuda ikisi de doğruydu..ama öyle bir yanlış anlaşılma varki..gittikçe batılıyor tartışmlarda..

hani yazarken karşı tarafı inciltmeden..saygı uslubunda nezaketle yazmak gelişebilecek atışmaları ve güzel ve önemli konuların tadını kaçırıyor..

yazarken neden dikkat etmeliyiz..çünkü mesajlar yazılar zor anlatımlardır..içinde mimikleriniz ve ses tonunuz yoktur..
bazen şaka yaparsınız ama yüzünüzdeki ifade ve ses tonunuz bunun şaka olduğunu belirtir..malesef mesajlarda bunları göremeyiz..bu eğer yazım dilimizi iyi seçmez isek yanlış anlaşılmalara ağır tartışmalara ve hatta çift tarflı hakaretlere varmaya başlar..
çok güzel sohbet ettiğimiz konulara bakalım çoğunda kilit yazıyor..medeni toplumda medeni insanların buluştuğu bir ortamda..bir konunun kilitlenmesi ne kadar üzücüdür farkında mıyız bilemiyorum..bizler ilkokul çocukları gibi davrandığımız için konu kapatılıyor...

bir örnek vermek istiyorum..(gerçek değil benim kişileri hedef almamak için yazdığım bir örnektir)
x isimli arkadşım yazmış..
o boksör çok güçlü bir yumrukta adamı beş metre uçurur..
y isimli arkadaş cevap vermiş
ufak atta da civcilerler yesin sen hayatında hiç yumruk yemedin galiba..nerde öyle adamı uçurmak..ben bir tane vurayım sanada olmadığını gör..
x den cevap geliyor..sen kime vuruyon l..n

olması gereken ilk cevap şöyle..
y den x gelmesi gereken cevap..
ya x bunu nasıl bir güçtür böyle bir yumrukta 5 metre..pek inanasım gelmedi..nerde gördün gerçekten merak ettim..
yada o boksör ün gücünü biliyorsanız ve bir yumrukta sadece rakibinin ayaklarını yerden kesitiğini defalarca görmüş iseniz..cevap şöyle olabilir..
..evt x dediğin gibi gerçekten güçlü bir boksör..ve bir hayranıyım bütün maçlarını izledim..fark ettim ki onun gücünü anlatabilmek için mübalağa yapmışsın..gerçekte vurdu mu kesiyor ayaklarını yerden..

tekrar herkesden özür diliyorum haddim değil kimseye nasıl konuşması gerektiğini anlatmak..ama gönül böyle olmasını arzu ediyor..birde bizler de okuyoruz severek gittiğiniz bir cafede hararetli tartışmaların olması seslerin yükselmesi ve bazen kavgaların olması..sizi ya cafeden soğutur..yada cafede tepki vermenize sebep olur..
ben cafeden soğumak istemiyorum

diğer bir durum da biz ses geçirmeyen bir apartman dairesinde oturmuyoruz..demek istediğim..
google da scw ye üye olmayan birisi arama motorunda yaptığı bir arama sonucunda bizim forumda kendini bulabilir....ve bilgi almak isteyen kişlere karşı güvenimiz sarsılır..
ilginize teşekkür ederim
 
Varol abi herkesin doğrusu tabiki kendine doğrudur fakat fikir ve bilgi paylaşımı çok büyük önem taşır
Ama anlamak istemediğimiz çok yazı oluyor forumda ve abuk subuk yorumlar peşi sıra geliyor malesef söylediklerine canıgönülden katılıyorum....
Forumda hararetli tartışmalar herzaman güzeldir ama ölçü ve uslup düzgün olduğu sürece bu forum hem paylaşım hem bilgi edinme hem sohbet kimi zamanda geyik için kurulmuştur bunlardan 2sini sevmeyen bu foruma girmez olur biter... Bide kimine göre de doğru konulara fazla yorum yapılmazken yanlış konulara çok yorum yapılıyor buda insan seçimi tabiki ve tabiki böyle düşünülebilir fakat bunu anlamamakta ısrar etmek neden bende bunu anlamıyorum.. Misal benim tartıştığım birçok iinsan şunu çok iyi bilir ben kin tutmam selamımı verir gene arkadaşlığıma devam ederim bunu birçok kez yaşadık... Lakin dediğin gibi bazen yorumlar insanların haddini aşşmasına sebep olabiliyor burda kimsenin yazdığı kimseyi bağlamaz herkezinki fikirdir ve kendi için geçerlidir bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek...
Son olarak sana canıgönülden katılıyorum ama burda fikir isteyip sonra insanlara laf batıran dediklerini fikirlerini beğenmediği insanları horgören düşünceyi de kınıyorum bunu herkes böyle bilsin.. bir insanın fikrini düşüncesini beğenmemeniz onu küçük görmenizi gerektirmez...
Herkese Saygılar.....:eek:key: (Dipnot:noktalarıma dokunmayın)
 
Bencede gayet net bir anlatım olmuş.Yani yerinde...
Birde böyle düzeltmeler olacaksa herkesin haddinedir.Kaldıki Varol abi yapmış:eek:key:

xx
 
buraya yazdığımı kopyala yapıştır ile ilk konuya ekledim
 
Geri
Üst Alt