Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

- Önemli Bilgi - Karayolu Trafik Garanti Sigorta Hesabı HK.

RickPierOneiL

Kayıtlı Üye
Katılım
9 Ağu 2012
Mesajlar
464
Diyelim ki bir trafik kazası oldu yaralandınız sigortanız yok hastane size 20 milyar hesap çıkarttı ne olacak peki ?

Şu olacak ;

Karayolu trafik garanti sigorta hesabına başvuru yapacaksınız, bu fon sizin hastane masraflarınızı karşılayacak.Hemde siz hiç birşeye karışmayacaksınız.

Bu fon ülkemizde pek bilinmiyor malesef.Yeri geliyor insanlar parasızlıktan hastane de can veriyor vs.Ne kadar çok kişi bu bilgiyi bilirse ve çevresine bunu aktarırsa o kadar faydası olur.Madem böyle birşey var herkes yararlansın.Fonda 110 Trilyon para birikmiş.Ama Benim ülkemin güzel insanlarının bundan haberi yok...
---------------------------------------------
[h=2]Bu Güvence Nedir?[/h]Güvence Hesabı, kapsamında bulunan zorunlu sigortaların sağladığı teminatlara ilişkin bedeni olarak (sakatlık ve ölüm) zarar görenlere kaza sonrasında sakat kalma halinde sakatlık tazminatı, ölüm halinde ise ölenin desteğinden yoksun kalanlara destekten yoksun kalma tazminatı ödemektedir.[h=2]Güvence Kapsamı :[/h]
  • Sigortalının tespit edilememesi durumunda kişiye gelen bedensel zararlar,
  • Rizikonun meydana geldiği tarihte geçerli olan teminat tutarları dâhilinde sigortasını yaptırmamış olanların neden olduğu bedensel zararlar,
  • Zorunlu sigorta teminat limitleri ile sigorta poliçesinde belirtilen teminat arasındaki fark kadar ödenecek bedensel tazminat tutarları,
  • Sigorta şirketinin malî bünye zaafiyeti nedeniyle sürekli olarak bütün branşlarda ruhsatlarının iptal edilmesi ya da iflası halinde (Güvence Hesabı kapsamında kalan Zorunlu Sigortalar ile sınırlı olarak) ödemekle yükümlü olduğu maddi ve bedensel zararlar, (Bu madde kapsamındaki sigorta şirketlerini öğrenmek için lütfen tıklayınız...)
  • Çalınmış veya gasp edilmiş bir aracın karıştığı kazada,13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca işletenin sorumlu tutulmadığı hallerde, kişiye gelen bedensel zararlar.
  • Ayrıca Hesaba, Yeşil Kart Sigortası kapsamında Türkiye sınırları içinde meydana gelen zararlardan dolayı Büroca tekemmül ettirilen hasar dosyalarının tazminat ödemesi için Büro tarafından da başvurulabilir.

Poliçelerden Kesilen Prim Oranları
Madde 9 - Sigorta şirketleri her yıl zorunlu mali sorumluluk sigortası için tahsil ettikleri safi primlerin yüzde birini, izleyen yılın Şubat ayı sonuna kadar, kendilerinin ve acentelerinin sigorta yaptıranlardan tahsil ettikleri primlerin yüzde iki oranındaki katılım paylarını ise tahsilatı takip eden ayın sonuna kadar Hesap Yönetimince belirlenen bir bankaya yatırmak ve katılım paylarını bir liste halinde hesaba bildirmek zorundadırlar. Bunu sigorta şirketleri kendileri yapmaktadır.

____________
Başvuru Süresi

Madde 12 - Bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinde belirtilen hallerde doğan tazminat ve zararların Hesaptan karşılanabilmesi için hak sahiplerinin, zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten başlayarak iki yıl ve her halükarda kaza gününden başlayarak 10 yıl içinde bizzat yazılı olarak veya taahhütlü mektupla Hesaba başvurmaları gerekir.

Bu süreler içinde yapılmayan talepler dikkate alınmaz.


Başvuru Sırasında İstenecek Belgeler

Madde 13 - Hesaba konu zararların tazmini için Kanunun 83 üncü maddesi uyarınca düzenlenecek trafik kaza tespit tutanağının bulunması şarttır. Bu tutanakta kazaya neden olan aracın zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunup bulunmadığına, poliçenin varlığı halinde düzenleyen şirketin adı ve poliçe numarasına yer verilmelidir.

Hak sahipleri başvurularına aşağıdaki belgeleri de eklemek zorundadırlar:

a) Ölüm Halinde Gereken Belgeler:

1) Hak sahibinin dilekçesi,

2) Olayın mahkemeye intikal etmesi halinde mahkeme kararı,

3) Ölüm raporu,

4) Ölenin mesleği ile gelir durumunu ve desteklik ilişkisini gösterir belge,

5) Hak sahiplerine Sosyal Güvenlik Kurumlarından gelir bağlanmış ise, bağlama kararı ile bağlanan gelirin peşin değerini gösteren belge,

6) Trafik kazası ile illiyeti gösteren istenecek diğer belgeler.

b) Yaralanma Halinde Gereken Belgeler:

1) Hak sahibinin dilekçesi,

2) Olayın mahkemeye intikal etmesi halinde mahkeme kararı,

3) Sağlık Bakanlığınca belirlenen tarifeler dikkate alınarak düzenlenen hastane giderlerini gösteren faturalar,

4) İlkyardım, muayene ve kontrol veya tedavi giderleri ile tedavinin gerektirdiği diğer giderlerin trafik kazası ile illiyetini gösteren her türü bilgi ve belgeleri,

ibrazla yükümlüdür.
 
rica ederim ne kadar etrafımızı bilinçlendirirsek o kadar iyi olur mutlaka aramızdan tanıdıkları bildikleri bu durumu yaşayanlar vardır.
 
Teşekkürler bilgi için,
Allah kimseye kaza bela göstermesin amin...
 
Teşekkürler çok faydalı bilgiler . Sanırım bunları bilmememiz yanında kaza anında yada sonraısnda olan hastane masrafları için ;
Şuan tüm devlet hastanelerinde ve üni. hastanelerinde sgk ya bakılmaksızn ( ki şuan sağlık güvencesi olmayan yok gibi) trafik kazalarında tedavi hakkı veriyor. hatta özel hastelerede eğer 112 getirirse tedavi etmek zorunda ancak hiç bir özel hastane çok acil durum olmadıktan sonra kabul etmek istemez yada hastayı ambulansla taşınabilir duruma getirip yine devlet hastanelerine yönlendiriyor ki haklılık payları azda olsa var. Çünkü devlet çıkan faturanın 1/4 ünü ancak ödüyormuş. Sonucta ticari bi müessese olarak çalısıyorlar. . Üni hastaneleride çok kabul etmek istemiyorlar.
. bu da biraz sıkıntı işte . zaten çok yogun olan devlet hasten acilleri iyice yoğunlaşıyor ve belki gercekten daha iyi müdahele edilecek hastalara daha az müdahele ediliyor.
Belki bu fon sayesinde en azından bazı durumlarda özel hastaneleri kullanma şansıda olabilir. olayın hukiki boyutuna bakmak lazım. 110 trilyon (sanırım eski para ile ) iyi para :)
 
Geri
Üst Alt