Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Öğrenci İşi Leon

platinne

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Ağu 2011
Mesajlar
658
Yaş
35
Merhabalar,

11.08.2011'de daha 3,5 aylık ama 19,600 km'de iken başladı yolculuğumuz. Yeni kokusu henüz üstünden çıkmamış, jelatinleri bile üzerinde duruyordu bebişimin. Sunroof jelatinini toz toprak yüzünden çıkartmış olsam da paspasların altındakiler hala aynı temizliğiyle duruyor.



2007 model 110 beygirlik lacivert dizel Peugeot 307'nin ardından performansı birazcık düşük kaldı ama DSG'nin kendinden midir yoksa benden kaynaklı mı neredeyse manuel 307 ile aynı yolu gidiyor benimle. 120'nin üzerine çıktığımda ise o yolu gitmeye nazlanıyor ne yazık ki.. :)



Arabayı aldıktan sonra, forumu da saatlerce okuduktan sonra beni hemen kaşıntı tuttu. Ancak kaşıntıyı gidermek öğrenci maaşıyla birazcık zor oluyor.

Arabayı aldığımızın hemen arkasından dükkanının yanındaki farcıda 307'min farlarıyla uğraşırken tesadüfen tanıştığım, sözüne sohbetine bayıldığım pek güzel abim Mustafa Gider'in dükkanına damladım. İlginçtir ki Mustafa Abi o soğukta ayakta sohbet etmemize rağmen beni hatırladı, çay sohbet falan derken çift çıkışlı egzost ucunu taktırmış oldum. Yine tesadüf, o gün olan iftar organizasyonuna çağırdı ancak forum sıcaklığını daha önceden bilmediğim için gelmedim. Hala pişmanlığını duyuyorum..



Egzost ucunu araç ile ilgili işlerde ingiliz anahtarı gibi olan eniştemin yardımıyla çift mühürlü app plaka izledi. Her ne kadar tek harf kendini o kadar göstermese de İzmit plakasından daha düzgün, oturaklı durdu. App plakalar ile birlikte plakalıklar iptal edildi ve tampona yapıştırıldı.

Miniminnacık bir oynamayla bile deli gibi mutlu olan bu bünyeyi bir süre idare etse de yine yerimde duramadım ve kahrımı pek çok çeken sevgili Murat Can'ın da gazıyla şimdinin taze BMW'cisi Ömer'in RCD 510'u borç harç kaptım. O sıralar şu an son derece alışılmış olan kavrama arızasından muzdaripken el birliği ile teyibi Kayadibi'nin önünde taktık. Aracın şekli şemali de haliyle çok değişti ancak bebişimden 2 hafta daha uzak kalacağımdan habersizdim. Aracın iç havasını yine ciddi anlamda etkileyen göstergeler için krom halkalar da yerini alınca iç mekan benim için tamam oldu.



307'den farlarlara xenon taktırmakla yanan ağzımın ardından korkuyla standart halojen farlar atıldı ve Osram Night Breaker Plus'lara geçtim. Onlarla birlikte park ampülleri dipsiz turuncu olanlar ile değişti ancak bir süre sonra pek tat vermedi. Arkasından Dursun Usta'nın yolu tutuldu ve amerikan parklara terfi ettim. Amerikan parklar ile birlikte normal park ampülleri de iptal oldu. Böylelikle önde merceksiz ama hoş bir görüntüye kavuşmuş oldum. Plaka aydınlatmaları da ampul değişiminden nasibini aldı ve yerini beyaz ledlere bıraktı.



Başlıkta da belirttiğim gibi öğrenci işi olunca her şey peyderpey ilerledi. Pedal setini komple almaya para yetmeyince ayak dayamayı aldım. Pedal seti şu an için eksik ama o da bir süre sonra tamamlanacak.



Kışın çıkması ile birlikte yine borç harç aldığım 17 inch'lik O.Z. Ultraleggera jantlar ve 225-45-17 Pirelli lastikler arabada yerini aldı. 17 inch'lik jantların ardından doğan denge ve yay ihtiyacı teknik gurumuz Utku'dan gelen standart cupra yayları ile giderildi. Önler tam 3 cm. düştü arkaları ise henüz ölçmedim. Sağdaki fotoğraf çok büyük fark olmasa bile yaylı hali.



Maceramız bugün standart tampona takılan cupra lip ile devam etti.




Arabanın eve geldiği ilk hali ile şimdiki hali arasında, benim gözümde, dağlar kadar fark var. Ufacık oynamaları bile oldukça güzel gösterebilecek bir kasaya sahip olduğu için her ne kadar çakma Golf olsa da Leon aşkım her geçen gün kabarıyor. :)
 
allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. ayak dayama güzel olmuş bende yaptırayım diyorum fiyat nedir acaba?
 
yavaş yavaşta olsa başarılı değiklikler olmuş :eek:key:
maşallah kazasız belasız...
 
maşallah. rabbim kazasız belasız sürmeyi nasip eylesin:eek:key:
 
Anlatım süper olmuş..Kazasız belasız kullanırsın inşallah.. :)
 
Geri
Üst Alt